Vergoeding voor voedingsadvies

Je fit voelen, lekker in je vel zitten. Een gezond gewicht draagt daar voor een groot deel aan bij. Er zijn verschillende redenen waarom dat net even niet zo kan zijn. Wellicht wil je nog wat kilo’s kwijt na je zwangerschap of merk je juist dat met het ouder worden de kilo’s er minder makkelijk vanaf gaan. Of ben je al jaren aan het diëten en kun je de goede balans niet vinden. Wat de reden ook is; als BGN-gewichtsconsulent begeleid ik je graag naar een gezond gewicht.

Voordelen van een BGN-gewichtsconsulent

Gewoon gezonde voeding

Ik begeleid mijn cliënten volgens de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Wetenschappelijk onderbouwde adviezen op basis van gewoon gezonde voeding vormen mijn uitgangspunt voor cliëntbegeleiding.

Advies op maat

Voordat ik je een voedingsadvies geef, breng ik je huidige leefstijl in kaart. Wat je op dit moment eet, wat voor werk je doet, of je sport en of je een dieetverleden hebt, neem ik allemaal mee. Geen mens is hetzelfde en mijn advies is altijd maatwerk. In kleine stapjes werken we toe naar een gezond voedingspatroon en een gezond gewicht.

Gediplomeerde professional

Ik heb een door de BGN geaccrediteerde opleiding tot gewichtsconsulent gevolgd en deze opleiding voldoende afgerond.

Kennis op peil

De BGN vindt het belangrijk dat hun leden hun kennis en vaardigheden op peil houden en zich blijven ontwikkelen. Daarom is er een nascholingsbeleid waarin is vastgelegd hoeveel nascholingspunten de leden moeten halen in een vastgestelde periode. Wanneer ik niet aan de nascholingsverplichting voldoet, wordt mijn lidmaatschap ontnomen.

Geen afslanksupplementen

Ik verkoop en/of adviseer geen afslankproducten en maaltijdvervangers. Gewoon gezonde voeding is het uitgangspunt in mijn advies.

Zonder doorverwijzing

Heb je een voedingsvraag of afvalwens dan kun je zonder doorverwijzing door een huisarts bij mij terecht. Er is één uitzondering: Als je om medische redenen voeding nodig hebt die aan specifieke eisen moet voldoen begeleid ik je niet. In dat geval heb je een doorverwijzing van je (huis)arts nodig voor een diëtist.

Vergoeding via je zorgverzekering

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt (een gedeelte van) de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Hier zie je welke zorgverzekeraars dat zijn. Als je op de betreffende zorgverzekeraar klikt, kun je lezen welke vergoeding er wordt gegeven. Raadpleeg bij twijfel je eigen verzekeraar of bekijk je polisvoorwaarden.

  • Vergoeding door een groot aantal zorgverzekeraars
  • Vanuit de aanvullende zorgverzekering
  • Geen invloed op jouw eigen risico
  • Raadpleeg bij twijfel altijd je zorgverzekeraar