Outplacement

Noodgedwongen afscheid nemen van een werksituatie is niet gemakkelijk. Dat kan zijn door een reorganisatie of omdat werknemer en werkgever (om welke reden dan ook) niet met elkaar verder willen. Het gaat gepaard met emoties en kan gevolgen hebben voor je (zelf)vertrouwen. Laat dat nu net hetgeen zijn wat je zo hard nodig hebt voor het vinden van een nieuwe baan: (zelf)vertrouwen! Daar werken we aan.

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? De antwoorden van deze vragen vormen de basis van jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Je gaat aan de slag met een helder profiel van jezelf. Dat profiel bestaat onder andere uit jouw expertise, vaardigheden en competenties. Maar ook uit een overzicht van branches, organisaties en functies die bij je passen. En natuurlijk leer je ook alle ins-en-outs voor het netwerken en solliciteren. Wist je dat 80% van alle vacatures binnen het netwerk wordt opgevuld?

Voordelen outplacement traject

  • Het traject geeft inzicht in je kwaliteiten, drijfveren, energiebronnen en in de werkvelden waarin jij het best tot je recht komt.
  • Je leert vaardigheden om pro-actief de arbeidsmarkt te benaderen en om zelfbewust en met overtuiging te solliciteren.
  • De werknemer krijgt passend advies en vindt vaak sneller een nieuwe baan
  • De werkgever geeft door het verstrekken van outplacement invulling aan zijn wettelijk vastgelegde verantwoordelijkheid tot goed werkgeverschap. Het recht op outplacement van de werknemer wordt vaak vastgelegd in een sociaal plan of ontbindingsovereenkomst.

Inhoud outplacement traject

Een compleet outplacement traject bestaat uit de volgende fases:

Werkenergieanalyse®

De, online loopbaantool, Werkenergieanalyse® is aan de start van een outplacementtraject van grote waarde. Het is namelijk zeer belangrijk om te kijken naar de aspecten die de werknemer als positief en negatief heeft ervaren. Door met deze zaken rekening te houden tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan, is de kans op een succesvolle outplacement vele malen groter.

Acceptatie/motivatie – rouwverwerking

Tevens komen er vaak gevoelens als woede, vertwijfeling of onzekerheid naar boven. Ze dienen min of meer verwerkt te zijn om weer vooruit te kunnen kijken en optimaal gemotiveerd te zijn voor het vinden van een nieuwe baan. Ik neem graag de tijd voor het proces van rouwverwerking, acceptatie en loslaten. Dit helpt en motiveert de medewerker bij het actief gaan zoeken naar een nieuwe baan.

Zelfverkenning & visievorming – loopbaanprofiel

Om effectief te kunnen solliciteren is het van belang om onder andere je eigen kwaliteiten, waarden en normen te kennen. Dat klinkt misschien als een open deur, maar zeker na een lang dienstverband is het goed om bewust te zijn van al je ontwikkelde èn nog onontwikkelde kwaliteiten. Dit heb je namelijk ter onderbouwing nodig bij het zoeken naar een nieuwe baan. De bekende drie vragen “wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?” komen daarbij aan de orde. Ook een eventuele behoefte aan (bij-) scholing kan vastgesteld worden. Alle (nieuwe) inzichten worden verwerkt in jouw persoonlijk profiel.

Arbeidsmarkt: verkenning, presenteren, netwerken en solliciteren

Als je antwoord hebt op de volgende vragen “wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? kan je doelgericht in actie komen. Hierbij vind ik het belangrijk dat je op zoek gaat naar jouw droombaan. Eentje waarbij je elke keer met plezier naar je werk gaat en met plezier thuis komt. Hierbij staat centraal: “Hoe kom ik daar?”

  • We maken de vertaalslag naar concrete functies en organisaties en/of producten en diensten
  • We maken een concreet actieplan voor de korte en lange termijn
  • We brengen je persoonlijke (arbeids)markt en netwerk in kaart
  • We verbeteren en/of maken een doelgericht CV en sollicitatiebrief
  • Je leert jezelf presenteren, onder andere op LinkedIn en hoe je LinkedIn kan inzetten
  • We besteden aandacht aan het belang van actief netwerken

Nazorg 

Tot slot, na afloop van het outplacement traject heb je vaak een nieuwe baan gevonden of ben je er druk mee bezig. In de laatste fase heb je via de e-mail contact om te vertellen hoe het gaat. Ook kun je bij mij terecht voor vragen omtrent contract, proeftijd en arbeidsvoorwaarden. Tevens bied ik de mogelijkheid aan om een eindmeting te doen middels een werkenergieanalyse.

Na 6 weken hebben we een persoonlijk gesprek om te evalueren hoe het nu gaat en bespreken we de uitkomst van de werkenergieanalyse.

Wat levert het voor je op?

Na afloop van het traject is de kans groot dat jij een nieuwe baan heb gevonden. Werkplezier, duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling staan bij mij hoog in het vaandel. Durf jij met mij deze nieuwe uitdaging aan te gaan?

Jouw investering

De investering in tijd, geld en energie, betaalt zich dubbel en dwars terug! Werk is immers een belangrijk onderdeel in je leven. Omdat elk traject of outplacement programma op de wensen van de betrokken partijen wordt afgestemd is ook de inschatting van de kosten voor het outplacement traject maatwerk. 

Benieuwd geworden naar een outplacement traject? Onder het genot van een kopje koffie of thee luister ik graag naar jouw probleem en geef je meteen advies wat voor jou goed is. Ieder persoon en elke situatie is anders. Wat voor je collega goed is, hoeft niet per definitie ook goed te zijn voor jou. Elk traject is dan ook gericht op jouw individu.