Ervaringsverhaal Lenie (82 jaar)

Terugkijken omtrent Puur Gezond! Slank in 8 stappen

In 8 stappen een gezonde leefwijze verkrijgen en hopelijk behouden. Ik had het geluk in aanraking te komen met Linda  van ‘De Jager Vitaliteit’. Al langere tijd besefte ik, het gaat niet goed met mijn eet-wijze. Maar wie kent het niet? Steeds maar uitvluchtjes, uitstellen en niet doorzetten.

Er was bij Linda eerst een intake gesprek. Ze gaf in een korte, duidelijke uiteenzetting, een uitleg omtrent de 8 stappen van het begeleidende boek ‘Puur Gezond in 8 stappen’. In het gesprek bespraken we ook mijn reden, om aan mijn voeding te werken. Al snel begrepen we elkaar.

Linda geeft duidelijke aanwijzingen. Persoonlijk en begripvol, zodat je naast het boek (wat je thuis kunt doorlezen) en vol goede voornemens en tips naar huis kunt gaan.

Bij de volgende afspraken bespreken we het resultaat. ”Ging het wel? Wat was de moeilijkheid? Waar liep  je tegenaan? Zijn er vragen omtrent het boek?” Voor mijzelf maakte ik al snel een gedetailleerde uitwerking van mijn eten en drinken. Het hielp me om de volle aandacht er aan te geven en moeilijkheden te bespreken. Juist die aandacht zorgt ervoor om makkelijker met je nieuwe leefwijze om te gaan.

Zo probeerde Linda ook in te spelen op mijn leefwijze en eetgewoontes. Er hoefde niet drastisch andere gewoontes aangeleerd te worden. Al heel gauw kregen we het over tussendoortjes. Waarschijnlijk voor velen een struikelblok.

Samen kwamen we  tot een juiste voeding. Hier en daar iets nieuws, een idee om een foutief gedrag te veranderen en zelf meedenken wat ik prettig zou vinden. Ja, meedenken, echt in een gezellig gesprek tot de juiste voeding komen.

De laatst twee consulten hebben we iets in tijd uit elkaar geschoven. Wel zo prettig en ook om het resultaat iets beter te kunnen vastleggen. Er gingen heel langzaam en rustig enkele kilo’s af, dit had ik niet als doel, maar is zeer zeker prettig.

Mijn BMI en middelomtrek nam af, wel zo gezond!

Alles overziend ben ik blij met mijn ontmoeting met ‘De Jager Vitaliteit’.

Ik heb bereikt waarvoor ik erheen ging. Geen smoesjes, gewoon even iets anders eten of doen. Bewust met  gezonde voeding bezig zijn en je prettig voelen.

Augustus 2017