De beste apps voor jouw gezondheid

Wist je dat er wereldwijd meer dan 100.000 apps beweren dat je door gebruik van hun app je gezondheid bevordert? En dat aantal groeit nog dagelijks. Veel mensen willen graag een actieve bijdrage leveren aan het verbeteren van hun gezondheid. Het gebruik van apps is hierbij leuk en geeft je als gebruiker regie over je eigen gezondheid. De meeste apps zijn dan ook gratis of tegen een klein bedrag te downloaden.

Er is al heel veel aanbod, maar de juiste app vinden in bijv. de appstores van Apple, Google of Windows valt niet mee. Je kan je afvragen of de app betrouwbaar  en gebruiksvriendelijk is. Hoe zit het met de privacy en veiligheid? Wat is de effectiviteit en is dit voldoende onderbouwd? Allemaal vragen die van belang zijn om de juiste app te gebruiken.

GGD AppStore toetst de apps volgens een vastgestelde methode. Als een app door deze selectie komt wordt de app op hun website geplaatst met een overzichtelijke beschrijving en beoordeling. Deze informatie kun je downloaden in een PDF.

 • Voor wie is de app?
 • Waarvoor kun je de app gebruiken?
 • Wat kan de app?
 • Waar kan ik de app downloaden?
 • Eindoordeel en toelichting.

De GGD AppStore bevat de volgende categorieën:

 • Lichaamsfuncties
 • Mentaal welbevinden
 • Zingeving
 • Kwaliteit van leven
 • Meedoen
 • Dagelijks Functioneren

Ik adviseer je om de website van de  GGD AppStore te raadplegen voordat je een app gaat gebruiken en downloaden.

 

Heb je vragen?

Neem dan contact met mij op.

 

 

You may also like