5 tips om snel een maaltijd op tafel te zetten

Moeheid, laat thuis zijn, geen tijd of geen zin hebben om te koken zijn redenen om te kiezen voor snel en gemakkelijk. De keuze voor thuisbezorgd.nl, kant-en-klaar maaltijden of een snelle hap onderweg kan (onbewust) snel gemaakt zijn. Of heb je dit soms vanuit huis uit mee gekregen en is het een automatische gewoonte geworden? Maar dit is niet meer perse nodig.

Met de volgende tips  zet je in no-time een heerlijke en een gezonde maaltijd op tafel.

  1. Maak een weekplanning
  2. Gebruik voorgesneden groente, vlees en/of kip. Even wokken en klaar is Kees.
  3. Kook aardappels in kleine blokjes. Hiermee bespaar je al gauw 5 minuten op je kooktijd
  4. Heb je tijd om te koken? Bijvoorbeeld op je vrije dag of in het weekend. Leef je dan uit in de keuken en kook voor 2 dagen. Stoofvlees, soep, saus, ovenschotels en appelmoes zijn geschikt om in te vriezen. Zo heb je altijd een extra, gezonde en een snelle maaltijd in huis.
  5. Bereid je maaltijd door te koken en te stomen in de magnetron. Verdeel de gerechten in kleine, zo plat mogelijke porties. Deze zijn sneller klaar. Een grote portie is ‘vaster’ en kouder en moet je daarom langer opwarmen. Je groente, aardappelen, vis en vlees hebben alleen 1 tot 2 eetlepels water nodig om niet uit te drogen.

Wil je graag meer inspiratie?

Download dan snel een Puur Gezond Snel Klaar Maandmenu.